Japanska Kock- och Kött/urbenings-knivar i kolstål
Okej skick
1 200 kr
- Spårbar frakt 49 kr + köpskydd 73 kr
SkickLäs om skickOkej skick - Synligt använd
Beskrivning
Kolstål blir väldigt vasst pga mikrostrukturen och skär generellt bättre än rostfritt. Underhålls med spetsbryne och då håller eggen skärpan väldigt bra.
Pga kolstål så blir knivbladet alltid påverkat av det man jobbar med. Går att polera om man vill.
En gång om året kör jag mina knivar i Tormekslipen, därefter endast en omgång med brynstålet då och då.
Det är viktigt att diska en kolstålskniv direkt efter användning och torka av den ordentligt, annars så kommer rosten snabbt.
Bild 1-3, Misuno Gyuto
Gyoto betyder kockkniv. 20 cm bladlängd. EU carbon steel (i själva verket ett svensk stål). Hårdhet ca HRC60. Handsmidd. Western style.
Jag har flertalet andra knivar av samma tillverkare och samma material och det är framöver det enda jag kommer att använda. Håller skärpan väldigt bra.
Men jag har tillräckligt med kockknivar så denna skall säljas. Jag har använt den ett litet tag, därav patina på bladet.
För högerhänta.
High-end kock i Japan; …..he clearly stated that in his, unbiased opinion, Misosno’s Swedish Steel Series knives are the best carbon steel knives currently being made in Japan.
Pris 1200 kr
Bild 4-6 Sabaki 150mm - Suisin Nihon-ko
Japansk kniv, kött och urbening, i kolstål. Sabaki - Suisin Nihon-ko.
Bladlängd 14 cm. För högerhänta.
Köpt i Japan. Lite använd därav viss “patina” på knivbladet
Lite för kort för mina behov.
Från nätet: ”originally intended to be a specialist knife for de-boning and breaking down poultry, but many people have found this knife is also capable of filleting fish or red meat and can perform many of the tasks that Western boning knives are used for.”
Pris 1100 kr
Plats Norrköping
Inlagd 13 november 20:36 i Kökstillbehör & porslin
Trygg affär